pondělí 7. září 2009

Strudel, Tarantino a 1.88 librový steak

Tak, dnešní neděle byla zase dalším z mnoha a mnoha doposud prozevlených dnů. Vstal jsem někdy v 11 a dělal blbosti na počítači a najednou byly dvě. Nějak jsem si vzpomněl, že jsem chtěl vidět ten nový Tarantinův film, Inglorious basterds. Tak sem to nadhodil chlapcům. Návrh byl schválen, protože movie vypadal dobře, zbývalo se jen domluvit na odjezdu. Vzhledem k tomu, že film začínal 4.35, kino je odsuď 30 minut a byly zrovna 2 hodiny, bylo to jasné. Do 2 hodin musíme vyrazit.
Jenže spolubydlící zcela nadšeně se slovy že "za chvílí půjde do posilky (přes celý campus) a pak se najíst" odešel hrát do vedlejšího pokoje fotbal na XBoxu. Musel jsem mu vysvětlit, že na všechny ty věci prostě není dost času, bylo to vyčerpávající :)
Zcela překvapivě jsme byli ve 4 hodiny připraveni vyrazit, hurá. Cestu nám trochu komplikoval šílený déšť, který se spustil, ale dobré. Už jsme byli skoro u kina, když v tom auto odbočilo někam do hajzlu. Říkám, co se děje? A hoši že prý viděli kino. Jen tak, prostě nějaké kino, tak tam zajeli. Trochu frustrující. Po pár minutách vysvětlování jsme byli zase na správné stezce a dokonce jsme i trefili do správného kina, hurá :)
No co vám budu povídat, ten film byla čistá sranda :) Sice v něm Němci vypadali jako dementi a amíci jako banda masových vrahů, ale je to přece jen film. Otázka je, co si z toho odnese americké publikum :) Stinnou stránkou filmu byla ta šílená scéna ve francouzské restauraci, kde si ten sympatický důstojník SS dávál štrůdl se šlehačkou a bože normální espresso, jak sem slintal, jak se mi zastesklo po evropském jídlu.
Naštěstí se večer naskytla příležitost zajet do Walmartu. Strouhanka, mouka, vajíčka, jabka, ocet, sůl, hrozinky, obří steak, telecí, citrónky, skořice:) Znalci už vytušili, že se chystám dělat Wiener schnitzel, péct štrůdl a jíst steak. Zatímco ten skoro kilový steak jsem slupl jako nic, tak štrůdl chvilku trvá. Vlastně právě TEĎ je v troubě. Ale než to dopíšu, dám sem jeho fotky. Nebo teda štrůdlu, spíš toho mrzáčka, co jsem vyrobil. No jo, je to poprvé. A to vždycky bolí :)
Jaja, tomu říkám steak :)

Ale už se těším na zítřek, v přípravě schnitzelů mám tolik zkušeností, že prostě nemůžu selhat. Haha :) Jenom sehnat skutečné espresso bude trochu problém. Ale vzhledem k cenám věcí tady si asi koupím pressovar.
A tady je, mrzáček...

Takže tak. Dnešní den byl čistě konzumní s jedinou touhou napchat si břicho něčím, co není úplná sračka. No a protože jsem byl pořád pryč a nebo vařil, tak jsem zanedbával kontakt se samičkou, za což se jí tímto omlouvám (teda, jestli čte můj blog:). Tak dobrou noc děti :)

Jo a ještě písnička na spaní, hlavně pro samičku : Queen of New Orleans

3 komentáře:

  1. Voe, a ja si rikal kde tam sezenes strudl:-D DOufam ze bude chutnat lip nez vypada! Ale steak vypada luxusne:-)

    Havel

    OdpovědětVymazat
  2. jej ty ses uplna hospodynka, kdyz uz pri nedeli peces i strudl:) dobre jsem si vybrala:)) D.

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji, dekuji za Vasi podporu! Snad se mi podari nekde sehnat i to Havajske roucho :)

    OdpovědětVymazat