sobota 15. srpna 2009

Bits

(Omlouvam se za absenci diakritiky, je tu jen americka klavesnice. Snad to pak opravim.)
Pred par hodinama mi prisel od samicky obsahly mail, ktery krome vyjadreni lasky (a samozrejme ochoty podvolit se chlipnym praktikam) obsahoval taky dobre doporuceni psat si vsechny zajimavosti hned, jak je uvidim, pac pak mi to uz neprijde zajimave. Souhlas.
Jsou to vetsinou vsechno jen ty "drobne rozdily", jak to zname z Pulp Fiction. Tak treba prijdete do restaurace a dostanete vodu zdarma, kterou vam prubezne doplnuji. Nebo si z ulice odskocite do kramu a zazadate o vodu zdarma a s usmevem ji dostanete, bozi. Pak je tady klimatizace - venku je mezi 26 (pulnoc) a 38 stupni (kolem 2 odpoledne), zatimco v budovach se teplota drzi na absurdni hodnote cca. 20 stupnu. Teplotni sok je prilis velky ale prekvapive to zatim nema zadne negativni dusledky, no uvidime. Pak informace - vsechno je napsano dvakrat, trikrat, nebo jeste lepe desetkrat, po ruznych mistech a velkyma cedulema, pripadne ve forme hromady letacku, takze nikdy nehrozi, zebyste neco nevedeli, nebo snad propasli. Teda, jediny rozdil je system autobusu, porad se mi nepovedlo zjistit neco jako jizdni rad. A kdyz uz neco nevite, nebo vam to neni jasne, vzdycky vam nekdo rad a ochotne poradi. Skvele.
Nase orientation se konala v takove velke hale. A jak znamo, velke haly mivaji masivni dvere. A u nich byl chlapek, jehoz jedinou pracovni naplni bylo otevirat dvere pred prichazejicima lidma a podavat informace. Velmi komfortni. Dalsi skvela vec jsou ochutnavky. Kolem obeda je v mallu pred mistama s jidlem vzdycky hromada lidi, kteri chodi s tackama a nabizi kolemjdoucim kusy masa na ochutnani, asi v marne snaze prilakat je do toho specifickeho stanku. No v marne, to kure mi chutnalo, tak sem si dal cele. Nez se ale dostanete pres vsechny ochutnavace na druhy konec, tak jste uz stejne tak syti, ze staci jen nejaky drobny sandwich. Me gusta esto.
Co se tyce cenoveho soku, ten je asi stejne velky, jako sok teplotni. Spotrebni zbozi a elektronika (pre-paid telefony, panve, mikrovlnky, atd.) je tak absurdne levne, ze se snad ani nevyplati to umyvat. Coz by i vysvetlovalo, proc Americane produkuji nejvice odpadu na svete. Divim se, ze je to jen 230% ceske hodnoty. A tak, to by bylo zatim asi vsechno. Az zas na neco prijdu, tak to postnu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat